streda 1. októbra 2014

Superhrdinovia


Sledujeme pôvodný slovenský serál pre deti a mládež. Znie to ako z čias socializmu, ale je to pravda. Vďakabohu po dlhom čase pôvodný slovenský a super. Aj sa tak volá. Superhrdinovia.

Myslím, že je písaný pre vekovú skupinu cca. 10-ročných a starších, ale sleduje aj päťročný (nedá si povedať:-).
Zatiaľ poslednú časť o Titánoch, chlapcoch, ktorí obdivovali komiksového supermana, hulka, batmana a im podobných a zároveň vyriešili šikanu na svojej škole, sledoval so zatajeným dychom od začiatku do konca.
Veliký zasa bez dychu sledoval diel Ofsajd o chalanoch, čo trénujú hokej a chcú zvíťaziť za každú cenu (fú, chvíľu tam účinkoval aj Miro Šatan, chápeš:-). Neviem, či sa mi chce úplne k tomu priznať, ale kvôli nemu sme zhliadli s Velikým aj Moje povstanie. A nakoniec to nebolo na škodu veci, účel svätí prostriedky.

Spolu má séria Superhrdinovia  12 častí, zatiaľ odvysielali štyri, vždy v piatok večer na stv1 (alebo v repríze v sobotu dopoludnia). Dobré je, že sa dajú pozrieť aj online v archíve.Trochu prekvapilo, že takýto seriál pre mladých nemá vlastnú stránku minimálne na sociálnych sieťach. Ale to nie je až také podstatné. Hlavné je, že decká baví.


fotky: © RTVS, facebook.com/RTVS.sk

2 komentáre:

  1. no to je napad, ani som nevedela ze sa nieco povodne na Slovensku pre deti pre TV toci (hrane myslim). este to bezi?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie nie, vysielanie na stv už skončilo. Ale da sa najsť v archíve RTVS, len je to tam mierne chaoticke, treba trochu hladat: http://www.rtvs.sk/televizia/program/773 zalozka ARCHIV

      Odstrániť